top of page
  • מי זאת "לוסי"?"
    אשר עשוי מיהלום אשר משקלו 10 ביליון טריליון-טריליון קרט ,LUCY במרחק של 50 שנות אור ( 1,864,712,049,423,024,128 )
  • מהו יהלום מעבדה?
    ההבדל העיקרי בין יהלום מעבדה לבין יהלום טבעי הוא פשוט איך שהוא נוצר. יהלום טבעי נוצר באופן טבעי עמוק מתחת קרום כדור הארץ שבו הטמפרטורות והלחצים גבוהים מאוד. רק כאשר הרי געש נדירים מתפרצים הם מביאים אותם קרוב לפני השטח. במעבדה מחקים את אותו תהליך באמצעות טמפרטורה גבוהה בלחץ גבוה (HPHT) או בתהליך כימי (CVD). מה שמתחיל כזרע יהלום או כפרוסה זעירה של יהלום - גדל ליהלום גולמי כאטומי פחמן הצומחים סביבו. יצירות אלו גדלות במעבדות מאושרות המשתמשות באנרגיה נקייה ומוגבלת מאוד. "Mined diamonds are a gift of nature whereas man-made diamonds are a gift of human wisdom.” Shanghai Diamond Exchange’s President Qiang Lin.
  • מתי התחילו לגדל יהלומים?
    פריצת הדרך הגדולה ביותר התרחשה כאשר חברת ג׳נרל אלקטריק (GE) יצרה את קבוצת חומרי הגלם הראשונה של יהלומי מעבדה תעשייתיים בדצמבר 1954 והודיעה על יצירת היהלום הראשון מעשה ידי אדם בפברואר שנת 1955.
  • יהלומים מהמעבדה
    יש מבחר גדול וזמין של עיצובים, גדלים, וצורות לבחירה כפי שניתן לבחור ולעצב מיהלומים טבעיים. מחירי יהלומי המעבדה בגודל ואיכות דומה ליהלומים טבעיים, נמוכים בכ - 30% עד 60% מאשר יהלומים טבעיים, תהליך גידול היהלום משכפל את מה שמתרחש באופן טבעי - מה שהופך את זיהוי ההבדל של יהלום המעבדה לבלתי אפשרי עבור העין האנושית בינו לבין יהלום טבעי. יהלומי המעבדה מעובדים, מתועדים ומדורגים לפי אותם סטנדרטים כמו יהלומים טבעיים.
  • האם יהלומי מעבדה הם יהלומים מזויפים?
    התשובה הקצרה והנכונה היא – לא, ובכל השפות. זוהי תשובתו של הרגולטור של ארה״ב בתחום זה, פשוט ולא מתחכם: יהלומים המיוצרים ע״י אדם הם יהלומים״ “Manmade diamonds are diamonds.” Federal Trade Commission, August 2018
  • האם יהלומים שגדלו במעבדה נראים אמתיים?
    התשובה הקצרה: כן, מכיוון שהם יהלומים אמתיים ולא ניתן לבדיל ביניהם אלה באמצעות ציוד מעבדה מיוחד. גם גמולוג מומחה אינו יכול להבחין בין יהלום טבעי ליהלום מעבדה באמצעות כלים סטנדרטים. יש להם גם את אותן תכונות אופטיות המקנות את הניצוץ המיוחד של ביהלום. לרוב, מצוין בתעודת המעבדה האם היהלום הינו טבעי או יהלום מעבדה (lab grown diamond)
  • האם יהלומי מעבדה מתועדים?
    יהלומי מעבדה מדורגים ומוסמכים באמצעות אותו תהליך כמו יהלום טבעי על ידי כל המעבדות המוכרות בשוק היהלומים. יהלומי המעבדה. נשלחים למעבדת יהלומים ומסווגים באמצעות 4C's (עבודה, ניקיון, צבע, ומשקל). שניהם, גם יהלום המעבד ה וגם היהלום הטבעי מסווגים בדיוק באותם סטנדרטים.
  • האם ביהלומי מעבדה יש פגמים?
    הן היהלומים טבעיים והן יהלומי המעבדה הם תלויים במדע, יכללו כמויות שונות של פגמים ולכן הם מדורגים ומתועדים. חשוב לציין כי מחירי יהלומים מתוצרת מעבדה הינם כ 30% - 60% פחות יקרים מאשר יהלומים טבעיים. זה אומר שאפשר לקבל יהלום הרבה יותר טוב, עם פחות פגמים, באותו סכום שהיה משולם עבור יהלום טבעי המדורג נמוך.
  • האם יהלומים שגדלו במעבדה הם יקרי ערך כמו יהלומים טבעיים?
    כל היהלומים, מעבדה וטבעיים, מתומחרים בסיטונאות ובקמעונאות בהתבסס על מערכת תמחור בינלאומית מקובלת הידועה כשיטת התמחור של רפפורט. מערכת מחירי יהלומים המבוססים על 4Cs. המחירים הסיטונאיים, הקמעונאיים והמכירה החוזרת נקבעים על פי אחוז הנחה ממחיר רפפורט, ללא קשר למקור היהלומים.
  • יהלומי גידול - תעודת זהות
    מינרל: יהלום הרכב כימי: פחמן, C צבע: צבעים רבים מקדם שבירת אור: 2.42 משקל סגולי: 3.52 (+/-0.01) קושיות על פי סולם מוס: 10
  • מה מיוחד היהלום?
    מאפייני ההרכב הכימי של היהלום ומבנהו הגבישי הופכים אותו למינרל ייחודי בממלכת המינרלים. יהלום הוא אבן החן היחידה העשויה מאלמנט אחד: כ 99.95 אחוז פחמן, ויתר ה-0.05 יכולים לכלול רכיב אחד או יותר, שהם אטומים שאינם חלק מהכימיה החיונית של היהלום. חלק ממרכיבים אלו יכולים להשפיע על צבעו או על צורתו הגבישית של היהלום. ללא מאפיינים מיוחדים אלו, היה היהלום יכול להיות ״עוד״ מינרל מיני רבים. בהשראת הטבע והמדע, השילוב של הרכבו הכימי ומבנה הגביש, תהליך היווצרותו נותן ליהלום את האיכויות העושות אותו יוצא דופן ובעצם הופכים אותו ל “Super Material” המשמש תחומי תעשיה נרחבים כגון, אלקטרוניקה, אופטיקה, רפואה, תכשיטים ועוד.
  • למה יהלומי גידול ולא יהלום מכרות?
    מעט אנשים מחוץ לתעשיית אבני החן מבינים את טבעו האמתי של מסע היהלום מהמכרה לדלפק החנות. היהלום המוצע לצרכן בדלפק של חנות תכשיטים מסורתית, אתר קניות באינטרנט, או טלוויזיה, תמיד המסע כרוך בהרבה מאמצים ותלאות. כריית טונות מכדור הארץ שעות רבות של עבודה, ניצול עובדים (הן מבוגרים והן ילדים), שוחד, כספי טרור, הלבנות הון , מתווכים רבים בדרך... נדרשים להביא את אבן החן לשווקים. הסרט, לגעת ביהלום (Blood Diamond) בכיכובו של השחקן לאונרדו דה קפריו, ממחיש את תלאות המסע של היהלום לצרכן. לימים הפך השחקן לאונרדו דקפריו לאחד המשקיעים הבולטים בהקמת מפעל לגידול יהלומים בארה״ב ונחשב לאחד היחצנים הבולטים בתחום. בהשראת הטבע פיתחו המדענים טכנולוגיות לגידול יהלומים אמתיים בסביבת במעבדה. פתרון טכנולוגי ומדעי זה מאפשר להביא את נפלאות הטבע ללא החסרונות של פגיעה בטבע, ניצול אנשים או כל אלמנט שלילי אחר הכרוך בכריית היהלומים ומסלולם אל הצרכן. פשוט יהלום אמתי ונקי תרתי משמע.
Fashion Model

FAQ

img_whatIsADiamond.png
bottom of page